Toekomstplannen in FruitLent

Wij zijn met de huidige opzet van FruitLent best tevreden. Desalniettemin blijven er natuurlijk altijd plannen en ideeën bestaan die we in de toekomst misschien nog eens willen uitvoeren, of misschien ook niet…….

Ideeën en plannen moeten er natuurlijk altijd blijven, ook al worden sommigen ervan misschien nooit uitgevoerd. Als er geen ideeën en plannen meer zijn, dan kunnen we waarschijnlijk beter ophouden met deze hobby, want volgens ons is er dan niets meer aan. Een oud spreekwoord zei al “het bezit van de zaak is het einde van het vermaak“. Zo is het met sommige van de onderstaande plannen misschien ook wel.

Een greep uit de plannen:

De verdere uitbreiding van de collectie bijzondere fruitgewassen.
Als echte verzamelaar blijft het natuurlijk kriebelen. De volgende gewassen staan in ieder geval nog op het verlanglijstje:
– pecannoten (Carya illinoinensis en hybriden), en:
– wu wei zi (Schisandra rubriflora), en:
– Che fruit (Cudrania tricuspidata), en:
– andere bijzondere Actinidia-soorten, zoals Actinidia eriantha.

Het plaatsen van een weerstation.
Zo’n weerstation meet de windrichting, de windsnelheid, de neerslag, de temperartuur, de relatieve luchtvochtigheid en zendt deze gegevens naar het automatiseringssysteem in de woning. Aldaar kunnen de gegevens worden verwerkt. Het weerstation is uit te breiden met extra sensoren voor nachtvorstbewaking, alsmede met extra sensoren voor de meting van de diverse klimatologische omstandigheden in de hobbykas.

Het automatiseren van de watervoorziening.
De automatisering van de watervoorziening zou kunnen bestaan uit de plaatsing van een beregeningscomputer met electrische kranen, mogelijk in samenhang met het weerstation.

Het verder automatiseren en optimaliseren van de klimaatbeheersing in de hobbykas.
In samenhang met het weerstation.

De aanleg van een fruitpark met ecologische zwemvijver.
Hiervoor heben we het huidige weiland van een kleine 2.000 m² in gedachten. Er moet dan een parkachtige omgeving worden geschapen, waarbij uiteraard uitsluitend gebruik wordt gemaakt van fruitbomen met een hoge sierwaarde en/of van sierbomen met eetbare vruchten. In het fruitpark kan ook een ecologische zwemvijver worden opgenomen.

De bouw van een theetuin met orangerie.
Kan worden opgenomen in het plan voor het fruitpark met zwemvijver.

 

Na het hele bovenstaande wensenlijstje eerst even een belangrijke nuancering:
een gezonde mens heeft duizend wensen, een zieke slechts één…….