Rasbeschrijving aardbeien (doordragende) (Fragaria x ananassa)

Temptation (F1-hybride)

Dit ras wordt -in tegenstelling tot hetgeen tot nu toe gebruikelijk is- door middel van zaaien vermeerderd en is ontwikkeld door Floranova Ltd. in het Verenigd Koninkrijk. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van perkplanten en groentegewassen voor potcultuur ten behoeve van de particuliere markt. De groentegewassen voor potcultuur worden door Floranova onder het label Vegetalis in de markt gezet.

‘Temptation’ geeft compacte planten die vrijwel geen uitlopers vormen en witte bloemen dragen. De planten zijn vatbaar voor aantasting door meeldauw. Omdat het een doordragend (remonterend) ras is, komen de bloemen gedurende het gehele groeiseizoen in vlagen en kunnen er gedurende de gehele zomer en herfst aardbeien worden geoogst.

‘Temptation’ groeide in 2010 voor het eerst in FruitLent, doch we zijn er niet van onder de indruk geraakt. De planten hebben vrij kleine bladeren, zijn vatbaar voor meeldauw en geven kleine en veel misvormde vruchten. We moeten vaststellen dat de andere gezaaide rassen die afkomstig zijn van ABZ Aardbeien Uit Zaad B.V. van veel betere kwaliteit zijn !