Italiaanse variëteit.
De vruchten van deze zoete puntpaprika hebben een langwerpige vorm; taps toelopend en eindigend in een stompe punt. Ze worden zo’n 15 cm lang. De bijzonderheid van dit ras is de kleur die de vruchten in het onrijpe stadium hebben. De vruchten zijn in het onrijpe stadium namelijk niet groen, maar paars !
Door de bijzondere paarse kleur is het ras natuurlijk speciaal bedoeld om in het onrijpe stadium te worden geoogst. De paarse vruchten steken schitterend af bij een palet met andere kleuren paprika’s !
De paarse kleur wordt alleen veroorzaakt door het velletje, want bij het doorsnijden van de vruchten zijn ze aan de binnenzijde lichtgroen. Als de paarse vruchten worden verhit, verdwijnt de paarse kleur grotendeels. Indien de vruchten langer aan de plant blijven hangen, verkleuren ze rood, waarbij de paarse kleur van het velletje langzamerhand verdwijnt. In dat tussenstadium stadium zien ze er ook nog heel fotogeniek uit (zie enkele van de bijgevoegde foto’s).
In het paarse stadium smaken de vruchten hetzelfde als een groene paprika. In het rode stadium zijn ze zoet van smaak.
De vruchten zijn dunwandig en hebben een knapperige textuur. Traditioneel gebruikt om te frituren, maar natuurlijk ook prima om verse te eten, in salades, roerbakken, braden en vullen.
De planten dragen al redelijk vroeg en hebben een hoge opbrengst.
Aantal zaden per verpakking:
10-20 zaden










