Zaden & plantmateriaal bestellen


Lees onderstaande alstublieft aandachtig door voordat u naar de webshop gaat !

Soms worden via FruitLent druivenstokken aangeboden van diverse meeldauwresistente en vroeg rijpende druivenrassen. Het gaat dus om moderne rassen die bij Nederlandse boomkwekers en tuincentra veelal (nog) niet te koop zijn. We verkopen dus geen verouderde druivenrassen.
 Lees hier verder over oude druivenrassen.
De opbrengst van de verkoop wordt door ons gebruikt om (een gedeelte van) de kosten voor de instandhouding, uitbreiding en/of vernieuwing van de collectie van FruitLent te dekken.

Welk druivenras moet ik nemen ?
We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van moderne resistente druivenrassen voor de verschillende doeleinden. Daardoor bieden we diverse rassen aan. Dit heeft tot gevolg dat sommigen geïnteresseerden door de bomen het bos niet meer zien. Ziet u ook door de bomen het bos niet meer, of wilt u niet de tijd nemen om alle rasseninformatie door te lezen, dan helpen de onderstaande vragen en antwoorden u waarschijnlijk wel verder.
Open hier de veel gestelde vragen.

Geënte stokken:
Wij verkopen professionele geënte druivenstokken die door ons rechtstreeks bij buitenlandse vermeerderaars worden ingekocht en vervolgens in kleine aantallen worden doorverkocht aan andere hobbytuinders die deze moderne druivenrassen moeilijk op een andere wijze kunnen bemachtigen. Het gaat hier dus om professioneel plantmateriaal dat is geënt op speciale druivenonderstammen.
 Lees hier verder over druivenonderstammen.


De bestelprocedure is als volgt:

 1. Bestelling doorgeven via de webshop;
  Klik voor de webshop hierboven op “NAAR DE WEBSHOP MET DRUIVENSTOKKEN
 2. Afhaalmoment inplannen;
  Na het inplannen van het afhaalmoment ontvangt u automatisch een mail met een link naar de routebeschrijving. Ontvangt u deze mail niet, kijk dan in de spambox.
 3. Kom op het ingeplande tijdstip
  Kom met één persoon. De tijdstippen zijn in vensters van 15 minuten uit elkaar gepland, zodat er zo weinig mogelijk mensen tegelijkertijd bij ons zijn. Houd u aan de RIVM-richtlijnen !
 4. Vervallen van de reservering
  Mocht u op het ingeplande tijdstip niet verschijnen, dan behouden we ons het recht voor om de reservering te laten vervallen en de gereserveerde druivenstokken aan iemand anders te verkopen.

Afhaaladres:
Een link naar ons adres en de routebeschrijving vindt u in de mail die u ontvangt na het inplannen van het afhaalmoment.

Versturen:
Vergeet niet dat wij dit als hobby doen, teneinde andere hobbytuinders te kunnen voorzien van plantgoed dat zij moeilijk op een andere wijze kunnen bemachtigen. We hebben geconstateerd dat dit door sommigen zeer op prijs wordt gesteld. Daar doen we het voor !

Wij hebben echter af en toe de ervaring dat sommigen ons zien als leverancier, waardoor van ons verwacht wordt dat wij al het mogelijke doen om plantgoed te mogen leveren. Dat is niet zoals wij het zelf zien.

Versturen van de planten doen we binnen Nederland bij uitzondering. Als u dat wilt, dan kunt u dat aan het einde van het bestelproces in het veld van de “bestelnotities” aangeven. Wij nemen dan contact op met een voorstel. We rekenen daarvoor de werkelijke verzendkosten plus een opslag van 2 euro.

Hobby-tuinders uit het buitenland (zoals België) faciliteren we door de druivenstokken te verzenden via DPD pakketservice. Ook dan geldt een toeslag van 2 euro bovenop de werkelijke verzendkosten.

LET OP: iedereen ontvangt na het bestelproces dezelfde mail die er standaard van uit gaan dat de bestelling wordt afgehaald. Indien u dat in de bestelnotities heeft aangegeven, of indien u uit het buitenland komt, nemen we contact met u op om de betaling op een andere wijze te regelen.

Korting:
Mocht u meer dan 10 druivenstokken gaan bestellen, dan treedt een automatisch kortingssysteem in werking. De webshop rekent de korting automatisch door. De kortingspercentages die dan gegeven worden zijn echter bescheiden van aard (en lang niet zo hoog als bij de zaden). De maximale korting is 12,5%.

Leveringsvoorbehoud:
Er geldt altijd een leveringsvoorbehoud van onze kant. We hebben ervoor gezorgd dat de voorraad in de webshop zo veel mogelijk overeen komt met de werkelijke voorraad. Soms komt het echter voor dat er een verschil is tussen de veronderstelde voorraad en de werkelijke voorraad. In dat geval kunnen we niet leveren en zullen we vervanging aanbieden. We vragen uw begrip hiervoor.

Uitverkocht ?
We zijn een hobbyist en doen dit heel kleinschalig. Van de meeste rassen hebben we maar enkele stokken op voorraad. Dergelijke rassen kunnen dus snel uitverkocht zijn. We merken dat er bij sommigen sprake is van het volgende psychologische effect: “het is al uitverkocht, dus dat zal dan wel het beste zijn geweest“. Die gedachte is niet juist. Van de beste en/of de meest gevraagde variëteiten hebben we namelijk het meest. Van deze variëteiten zijn daardoor het langst stokken beschikbaar. Ofwel: als er van een bepaalde variëteit nog aanbod is, is dat eerder een indicatie dat dit één van de betere en/of meest gevraagde variëteiten is !

Plantinstructie:
Als u de druivenstokken eenmaal heeft ontvangen, dan dient u ze op de navolgende wijze te planten:
Download hier de plantinstructie.

Teelthandleiding:
U zult begrijpen dat het voor ons onmogelijk is om voor alle verkochte druivenstokken tot in lengte van jaren als vraagbaak te fungeren m.b.t. snoei, bemesting en overige teelthandelingen. We raden u daarom sterk aan om meteen bij de aanschaf van de druivenstokken een goed naslagwerk aan te schaffen. U zult dan meer plezier aan uw aangeschafte druivenstokken beleven !
Lees hier verder over aanbevolen literatuur.

Kwekersrecht:
Veel moderne druivenrassen hebben kwekersrechtelijke bescherming en mogen derhalve niet zonder toestemming van de rechthebbende worden vermeerderd. Omdat de geënte druivenstokken die via FruitLent worden verkocht rechtstreeks afkomstig zijn van de officiële vermeerderaar c.q. rechthebbende, garanderen wij dat via ons geen illegaal vermeerderd materiaal wordt verkocht. Van elke verkochte stok van een kwekersrechtelijk beschermd ras komt derhalve een klein bedrag terecht bij de rechthebbende; dit is voor de veredelaar de vergoeding voor de langdurige tijdsinvestering die nodig is bij de ontwikkeling van nieuwe rassen. Wij vragen u om het kwekersrecht te respecteren. Indien immers iedereen illegaal plantgoed zou gaan vermeerderen, dan zouden er geen nieuwe rassen meer worden ontwikkeld.