Rasbeschrijving tomaten

Orange Russian 117 - geel-rode vleestomaat

Ook bekend als ‘Dawson’s Russian Oxheart’.

Dit ras is geselecteerd door Jeff Dawson (Napa, California, USA) uit een kruising van ‘Russian 117’ met ‘Georgia Streak’ en kwam rond 2005 op de markt.

Het gaat om een ras van het type ‘Ossenhart’ (ook wel bekend als ‘Coeur de Boeuf’, ‘Ox Heart’, of ‘Cuor di bue’) en heeft dezelfde vorm als de originele ‘Coeur de Boeuf’.
Lees hier verder over de verschillende types ‘Coeur de Boeuf’ tomaten.

‘Orange Russian 117’ geeft hartvormige tweekleurige vruchten met een fraaie geel met rozerood gemarmerde kleur. De vruchten verkrijgen een gewicht van ruim 200 gram (en meer). Het vlezige doch sappige vruchtvlees bevat zeer weinig zaden en heeft een fraaie overwegend gele kleur, met een zeer goede smaak.

Dit is tot nu toe één van de weinige tweekleurige rassen van het type “ossenhart” en is daarmee een echte bijzonderheid !

‘Orange Russian 117’ is een ras waarvan de eerste vruchten middelvroeg rijpen: in 2014 / 2017 waren in de hobbykas 62 / 63 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht. Dit is vroeger dan bij de meeste andere vleestomaten het geval is.

De planten zijn productief en hebben een open gewasopbouw. Ze groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen.