Rasbeschrijving tomaten

Cuor di Bue - type Liguria (Ligure Grosso) - rode vleestomaat

Ook bekend als ‘Ligure Grosso’.

Dit Italiaanse ras zou zijn herkomst hebben in Albenga (regio Liguria) en wordt daarom ook wel ‘type Albenga’ genoemd. Alhoewel dit type niet lijkt op de originele ‘Coeur de Boeuf’ (zie boven onder de beschrijving van ‘Cuor di Bue’, is het juist dit type welke onder de naam ‘Coeur de Boeuf’ bij het grote publiek bekend is geworden.
Lees hier verder over de verschillende types ‘Coeur de Boeuf’ tomaten.

Omdat het hier gaat om het type Albenga, geeft de plant grote licht geribde vruchten die aan de steelkant smal zijn en vervolgens naar onderen toe breed uitlopen. De vruchten die later in het seizoen worden gevormd zijn minder geribd, zoals op de foto linksonder zichtbaar is.
De vruchten worden rood van kleur en hebben vlezig vruchtvlees met weinig zaden. Ideaal voor het maken van caprese !

De eerste vruchten van ‘Ligure Grosso’ rijpen middelvroeg: in 2013 / 2014 / 2017 / 2019 / 2020 waren in de hobbykas 73 / 67 / 64 / 62 / 56 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht. Dit is dus wat vroeger dan bij de meeste andere vleestomaten het geval is.

De planten zijn behoorlijk productief en groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De planten groeien overzichtelijk, zijn gemakkelijk te dieven en vormen niet buitensporig veel dieven.