Rasbeschrijving tomaten

Corazon (F1-hybride) - rode vleestomaat

Dit ras is afkomstig van het Franse veredelingsbedrijf Clause-Tezier en betreft een tomatenras van het type “Cuor di Bue type Liguria” ofwel “Cuor di Bue type Albenga”.
Lees hier verder over de verschillende types ‘Coeur de Boeuf’ tomaten.
‘Corazon’ was aanvankelijk bekend onder de kwekersaanduiding ‘CLX 275’ en wordt inmiddels ook voor de particuliere markt aangeboden via diverse zaadhandelaren.

(er blijkt nog een tweede F1-hybride ras met de naam ‘Corazon’ op de markt te zijn; het andere ras is afkomstig van Hazera Genetics Ltd. in Israël en betreft een tomatenras van het type “Roma”)

Het gaat in het geval van de ‘Corazon’ van Clause-Tezier om een ras met hartvormige rode vruchten met een gemiddeld vruchtgewicht van ongeveer 150 gram (uitschieters tot 250 gram), soms enigszins onregelmatig van vorm, soms overlangs gegroefd. Het vlezige vruchtvlees bevat wat minder zaden en heeft een intens rode kleur en een rijke aromatische smaak. Doordat het vruchtvlees wat droger is, zijn deze ook heel geschikt voor pastasauzen en soepen.

De eerste vruchten van ‘Corazon’ rijpen al vrij vroeg: in 2012 waren in de hobbykas 64 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht.

De planten van ‘Corazon’ groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De planten groeien beheerst met een zeer overzichtelijke gewasopbouw.

De planten van ‘Corazon’ zijn resistent tegen verwelkingsziekte (Verticillium albo-atrum en Verticillium dahliae).