Extra informatiebox FruitLent

Bezichtiging op afspraak

Mede naar aanleiding van het artikel in Groei & Bloei van juli 2011 en het artikel in Landleven van 23 april 2013 zijn we overspoeld met aanvragen voor bezichtingen. Zo veel zelfs, dat we niet aan alle verzoeken gehoor konden geven en zelfs niet de tijd hadden om naar iedereen terug te reageren.

Wij zijn twee drukke ondernemers met ieder een eigen bedrijf. De tuin is voor ons de mogelijkheid om te ontsnappen aan het drukke dagelijkse bestaan. Dit betekent dat we geen gehoor kunnen of willen geven aan het inplannen van bezichtigingen tijdens onze werktijden. Dit zou immers te veel ten koste gaan van onze dagelijkse werkzaamheden, waarvan we voor ons inkomen afhankelijk zijn.

Wij hebben daarnaast inmiddels ook besloten om geen gehoor meer te geven aan aanvragen voor individuele bezoeken. Uiteraard begrijpen wij de teleurstelling die dit voor sommigen met zich meebrengt. Het gehoor geven aan alle aanvragen voor individuele bezoeken leidt er echter toe dat er binnen onze spaarzame vrije tijd bijna altijd anderen rond lopen in onze privé tuin. Dit ervaren we ondertussen als een te grote inbreuk op onze privacy; we hebben daarom besloten dat dit te veel van het goede is geworden. Wij rekenen hiervoor op uw begrip. Wij hopen natuurlijk wel dat we u op één van de open dagen mogen verwelkomen. Geplande open dagen vindt u vanaf de hoofdpagina onder “Agenda & Nieuws”.

Voorgaande betekent niet dat we alle verzoeken voor bezichtiging afwijzen. Het is voor ons immers een hobby en het is leuk om die met andere geïnteresseerden te delen. Naar aanleiding van de diverse verzoeken hebben we wel een paar randvoorwaarden gesteld, namelijk:

  • de bezoeken worden ingepland op een tijdstip dat dit ons schikt, gewoonlijk op een zaterdag
  • minimale deelname van 5 personen
  • we vragen een vergoeding van 7,50 euro per persoon

Uiteraard bieden we koffie aan en krijgt u een rondleiding met uitleg, geillustreerd met foto’s van de diverse gewassen.

We hopen dat de verwachtingen voor de bezichtiging niet te hoog gespannen zijn. We horen namelijk vaak dat deze website er nogal professioneel uit ziet. De vruchtentuin is echter “slechts” zo’n 1.500 m² groot. U moet zich daarnaast realiseren dat alle gewassen voor deze website op het optimale tijdstip zijn gefotografeerd. Uiteraard zijn niet alle gewassen in onze collectie op hetzelfde moment in hun optimum. Er is echter altijd wel wat te zien en we krijgen gelukkig louter positieve reacties !