Rasbeschrijving paprika's

Zulu

Kleurt van paars naar rood.

Afkomstig uit Polen.

Dit ras geeft dunwandige middelgrote geblokte vruchten (140-160 gram) die in het onrijpe stadium paars (violet) van kleur zijn. In het rijpe stadium kleuren de vruchten rood.

Door de bijzondere paarse kleur is het ras natuurlijk speciaal bedoeld om in het onrijpe stadium te worden geoogst. De donkerpaarse vruchten steken werkelijk schitterend af bij een palet met andere kleuren paprika’s. De paarse kleur is in feite niets anders dan een groene paprika met een paars velletje. De paarse kleur verdwijnt grotendeels bij verhitting.

In het paarse stadium heeft ‘Zulu’ een pittige maar niet hete smaak (zoals een groene paprika), terwijl ze in het rijpe stadium een zoete smaak verkrijgen.

De planten zijn productief, waarbij de vruchten rechtop (met de neus naar boven) aan de planten groeien. Geschikt voor de teelt in de kas, of op warme plaatsen buiten.

Zaden van ‘Zulu’ zijn wel in de collectie van FruitLent aanwezig, maar het ras is nog niet getest. Dit zal waarschijnlijk in 2021 gaan plaatsvinden. Aan de hand van de resultaten zal de bovenstaande beschrijving zo nodig worden aangepast en zullen ook eigen foto’s worden geplaatst.