Rasbeschrijving paprika's

Waldo (F1-hybride)

Kleurt van wit naar geel.

Dit ras F1-hybride ras is ontwikkeld door De Bolster B.V. in Epe (Nederland) en wordt sinds omstreeks 2018 op de markt gebracht.

‘Waldo’ is een productief ras met wit gekleurde geblokte vruchten (160 tot 170 gram) die in het rijpe stadium geel kleuren. Het ras is echter speciaal bedoeld om in het onrijpe stadium te worden geoogst. De witte vruchten steken prachtig af bij een palet met andere kleuren paprika’s.

Omdat de vruchten in principe dus in het onrijpe stadium worden geoogst, smaken de vruchten net als groene paprika’s wat bitterder dan vruchten die in het rijpe stadium worden geoogst. De smaak van een witte paprika laat zich dus het beste vergelijken met de smaak van een groene, waarbij echter moet worden opgemerkt dat een groene over het algemeen net iets meer smaak heeft dan een witte.

‘Waldo’ is resistent tegen Tm,0 (tabaksmozaïekvisrus).

‘Waldo’ heeft net als andere witte paprika’s planten met lichtgroene bladeren en is matig groeikrachtig, waardoor deze relatief korte planten geeft. Geschikt voor de teelt in onverwarmde hobbykassen.

Zaden van ‘Waldo’ zijn wel in de collectie van FruitLent aanwezig, maar het ras is nog niet getest. Dit zal waarschijnlijk in 2020 gaan plaatsvinden. Aan de hand van de resultaten zal de bovenstaande beschrijving zonodig worden aangepast en zullen ook eigen foto’s worden geplaatst.