Tomatenzaden

Het is mogelijk om bij ons zaden te bestellen van de diverse bijzondere tomatenrassen. Hiermee is het voor u mogelijk om in uw eigen tuin of hobbykas tomaten te kweken met uitzonderlijke smaakeigenschappen of met uitzonderlijke vormen of kleuren.

NIEUW: Sinds een paar jaar kunnen we ook zaden aanbieden van enkele tomatenrassen met natuurlijke resistentie tegen de aardappelziekte (Phytophthora infestans). Deze aardappelziekteresistente tomatenrassen zijn daardoor extra geschikt voor buitenteelt. Voor deze aardappelziekte-resistente tomatenrassen hebben we een eigen pagina op deze website geschreven; deze vindt u door links op ZADEN: Phytophthora-resistente tomaten ! te klikken.

De prijs die we vragen voor de zaden is een vergoeding voor de kosten m.b.t. het oogsten, schonen, verpakken en verzenden van de zaden. De opbrengst wordt ook gebruikt om (een gedeelte van) de kosten te dekken voor de instandhouding, uitbreiding en/of vernieuwing van de collectie van FruitLent.

We kunnen zaden leveren van de ongeveer 40 à 50 tomatenrassen. Klik op de knop hieronder om te zien van welke  tomatenrassen wij zaden kunnen leveren.

Uiteraard streven we naar raszuiverheid. Er kan echter nooit voor worden ingestaan dat de zaden 100% raszuiver zijn (bijvoorbeeld als gevolg van abusievelijke vermenging van zaden), doch we hebben daar in de praktijk gelukkig nog nooit klachten over gehad.