Rasbeschrijving paprika's

Super Heavyweight (F1-hybride)

Kleurt van groen naar geel.

Dit F1-hybride ras is omstreeks 2002 geïntroduceerd door het Seminis-concern.

Het ras is resistent tegen Tm,0 (tabaksmozaïekvisrus).

De planten geven zeer grote geblokte vruchten die in het onrijpe stadium groen en in het rijpe stadium geel van kleur zijn. De doorkleuring van groen naar geel verloopt wat onregelmatig, waardoor de gele vruchten nog lang wat groene vlekken kunnen behouden (zichtbaar op onderstaande foto’s). In het gele stadium hebben de vruchten een minder uitgesproken zoete smaak dan je van gele paprika’s zou verwachten. De vruchten kunnen in het rijpe stadium vrij snel zachte plekken gaan vertonen, waardoor de houdbaarheid beperkt is.

De grootste vruchten die aan de plant groeien bereiken als afmeting 16 x 10,5 cm en kunnen ruim over de 500 gram per stuk wegen. Vruchten van 300 tot 400 gram per stuk zijn bij dit ras echter zeker geen bijzonderheid, zodat de vruchten van dit ras met recht zeer groot zijn te noemen (zoals de naam van het ras ook al aangeeft).

Vanwege het grote formaat van de vruchten, is de bladbedekking door de planten niet altijd toereikend. Hierdoor kan onder sommige omstandigheden schade door zonnebrand op de vruchten optreden.

De planten groeien behoorlijk krachtig, waardoor wij denken dat ‘Super Heavyweight’ het in de buitenteelt ook redelijk goed zal doen.