Rasbeschrijving partissons

Sunny Delight (F1-hybride) - geel

Dit patissonras is ontwikkeld door Jose Gomez van het Seminis-concern en was aanvankelijk bekend onder de aanduiding ‘PS 42395’. Het ras werd omstreeks 1997 geïntroduceerd. Wordt net als de andere patissons en courgettes gerekend tot de soort Cucurbita pepo.

De zeer fraaie vliegende schotel-achtige vruchten zijn heldergeel van kleur. De eerste vruchten zijn al vroeg oogstbaar. Dit ras is ook zeer geschikt om in een jong stadium als baby-groente te oogsten; in dat geval worden de vruchten geoogst als ze een doorsnede van 5 tot 7½ cm hebben. De planten groeien semi-rankend en vormen een grote struik en hebben relatief veel vrouwelijke bloemen. Mede daardoor zijn de planten behoorlijk productief.

Naar onze mening is dit beslist één van de betere patisson-rassen, vanwege de relatief vroeg intredende productie en de goede productiviteit. Bovendien zijn de vruchten naar onze mening ten opzichte van ‘Sunburst’ fraaier om te zien, omdat ze in het centrum minder bol van vorm zijn en er daardoor meer symmetrisch uit zien.