Rasbeschrijving tomaten

Sungreen (F1-hybride) - groene cherrytomaat

Dit F1-hybride ras wordt ook wel aangeduid als ‘Sungreen Garden’ en is net als de beroemde ‘Sungold’ ontwikkeld door Tokita Seed Company uit Japan. Het ras kwam eind 2011 op de markt.

Zoals de naam van het ras al aangeeft, blijven de cherrytomaten van ‘Sungreen’ in het rijpe stadium groen van kleur. De ovaalronde vruchtjes zijn voor een cherrytomaat aan de grote kant en hangen aan lange trossen aan de plant. De kroontjes zitten vrij vast aan de tros. Ondanks de vreemde groene kleur smaken de stevige vruchten in het rijpe stadium bijzonder goed !

‘Sungreen’ is een ras waarvan de eerste vruchtjes tamelijk vroeg rijpen: in 2017 / 2018 / 2019 waren in de hobbykas 61 / 58 / 59  dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht. De rijpe vruchten zijn enigszins gevoelig voor scheuren. Gemiddelde houdbaarheid na de oogst.

‘Sungreen’ is resistent tegen tomatenmozaïekvirus.

Aan de hand van ervaringen in FruitLent, hebben we bovendien de indruk gekregen dat ‘Sungreen’ ook resistent is tegen bladvlekkenziekte (Cladosporium fulvum), aangezien de plant in 2017 in onze hobbykas niet door deze ziekte werd aangetast, terwijl naburige planten deze ziekte wel hadden.

De planten hebben een sterke groeikracht en groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen.

Door de zeer goede smaak, de bijzondere vruchtkleur en de productieve planten is dit ras wat ons betreft een echte aanrader !