Rasbeschrijving pompoen

Shokichi Shiro Grey (F1-hybride)

Dit F1-hybride ras behoort tot de winterpompoenen (Cucurbita maxima).

Dit ras betreft een mini Kabocha met een blauw-grijze kleur, decoratief, maar door zijn beperkte vruchtgewicht van circa 400-600 gram ook zeer geschikt voor kleine huishoudens.

Het vruchtvlees is donkergeel tot oranje van kleur en van goede kwaliteit: dik, vast, fijnkorrelig, zoet, fijne kastanjesmaak. Te gebruiken voor de sier of om te verwerken in soepen, puree of in een stoofschotel.  Of in zijn geheel gegaard en gevuld. Een veelzijdig pompoentje dus !

Naast de grijze variant van deze mini-pompoen bestaan ook nog een oranje  en een groene variant met ongeveer dezelfde eigenschappen.

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze. Doordat de pompoentjes maar zo’n 500 gram wegen, kun je ze heel goed langs draad of een rek laten groeien. Dat scheelt ruimte!

Nadere informatie volgt nog.

Dit ras heeft nog niet in FruitLent gegroeid. In een nader te bepalen seizoen (waarschijnlijk 2022) zullen planten van dit ras worden getest. De bovenstaande gegevens zullen daarna -voor zover nodig- worden aangepast en uitgebreid. Ook zullen dan eigen foto’s worden geplaatst.