Rasbeschrijving tomaten

San Marzano lungo 2 - selezione Uni - rode pruimvormige saustomaat

Dit is een selectie van het type ‘San Marzano’, een echte Italiaanse “pomodori”. Deze selectie wordt door Four Sementi uit Piacenza (Emilia-Romagna, Italië) op de markt gebracht. Indien u meer wilt weten over de ‘San Marzano’ tomaten, open dan de onderstaande link:
 Lees hier verder over de ‘San Marzano’ tomaten.

De selectie ‘San Marzano lungo 2 – selezione Uni’ draagt langwerpige rood gekleurde vruchten met een gemiddeld vruchtgewicht van circa 80 à 85 gram. Zoals de naam van de selectie al suggereert, zijn de vruchten onderling tamelijk uniform en hebben ze een fraaie gelijkmatige cilinderachtige vorm. De vruchten hebben relatief droog vruchtvlees, waardoor ze met name geschikt zijn voor verwerking (pastasaus, soep). ‘San Marzano’ wordt wel gezien als de beste kooktomaat ter wereld.

De eerste vruchten rijpen vrij laat: in 2014 waren in de hobbykas ongeveer 73 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht. Rijpe vruchten kunnen zeer lang aan de plant blijven hangen, zonder dat ze snel gaan scheuren of rotten.

Groeit als een stamtomaat aan middelsterk groeiende planten met middelgroene bladeren die vrij dicht op elkaar zitten (bladeren uitdunnen). De planten zijn middelmatig productief.