Rasbeschrijving tomaten

Reinhards Goldkirsche - gele cherrytomaat

Dit ras is ontwikkeld door Reinhard Kraft uit Neukirchen (Duitsland) en is in 2001 op de markt gebracht.

Deze cherrytomaat geeft lange vertakte vruchttrossen met middelgrote gelijkmatig gevormde felgele ronde cherrytomaatjes (ongeveer 9 gram per vrucht). Het stevige vruchtvlees is goed van smaak. Plukt zeer gemakkelijk, omdat de kroontjes gemakkelijk los laten van de tros. Zeer productief en vroeg rijpend.

Eén van de favorieten in FruitLent vanwege de goede productie van fraaie smakelijke cherrytomaatjes.

In 2006 groeide dit ras voor het eerst in FruitLent en had toen felgele vruchtjes (eerste foto). Toen we het ras in 2010 opnieuw in onze hobbykas hadden geplant, bleek dat de vruchtjes cremewit tot cremegeel van kleur werden (tweede en derde foto). Waarschijnlijk dat we daarmee toevallig een licht gekleurde mutant van dit ras hebben gevonden. Het is nog niet bekend of de nakomelingen van deze licht gekleurde mutant wederom cremewit tot cremegeel gekleurde vruchtjes geven, of dat de nakomelingen gewoon geel gekleurde vruchtjes zullen dragen. Ook is het natuurlijk mogelijk dat de nakomelingen deels van het gemuteerde type en deels van het normale type zullen zijn.

Indien u tussen 2007 en 2010 bij ons zaden of plantjes van dit ras heeft gekocht, dan stellen we het zeer op prijs indien u ons een e-mail wilt versturen met de mededeling welke kleur de vruchtjes bij u hebben gekregen.

De planten groeien goed als een stamtomaat en hebben grote bladeren die dicht op elkaar zitten. Daarom is uitdunnen van de bladeren aan te bevelen.