Phytophthora-resistente tomaten

Sinds een paar jaar kunnen we zaden aanbieden van enkele tomatenrassen met natuurlijke resistentie tegen de aardappelziekte (Phytophthora infestans). Deze aardappelziekteresistente tomatenrassen zijn daardoor extra geschikt voor buitenteelt. De resistentie is niet in alle gevallen voldoende werkzaam. We raden u daarom aan om de informatie te lezen die is verborgen in de onderstaande link:
 Lees hier meer over aardappelziekteresistentie bij tomaat.

We kunnen zaden leveren van enkele commerciële resistente rassen, welke in West-Europa nog steeds erg lastig verkrijgbaar zijn. Deze zaden zijn in de meeste gevallen helaas wel duurder !

Klik op de knop hieronder om te zien van welke aardappelziekteresistente tomatenrassen wij zaden kunnen leveren. U treft hier ook enkele “wildere” types aan met resistentie tegen de aardappelziekte.

Uiteraard streven we naar raszuiverheid. Er kan echter nooit voor worden ingestaan dat de zaden 100% raszuiver zijn (bijvoorbeeld als gevolg van abusievelijke vermenging van zaden), doch we hebben daar in de praktijk gelukkig nog nooit klachten over gehad.

Teelthandleiding:

Indien u onvoldoende vertrouwd bent met de teelt van tomaten, dan raden we u aan om direct na de aankoop van de zaden bij de boekhandel één van de onderstaande boeken aan te schaffen. U zult dan meer plezier beleven aan uw eigen gekweekte tomatenplanten.

Het navolgende boek kan als all-round naslagwerk voor de teelt van groenten en fruit worden aanbevolen en mag om die reden bij geen enkele hobbytuinder in de boekenkast ontbreken. De twee Vlaamse auteurs hebben beiden een ruime ervaring en zijn als docent op tuinbouwscholen werkzaam.
Groente & Fruit Encyclopedie
door: Luc Dedeene / Guy de Kinder
© 2004, Kosmos-Z&K Uitgevers B.V., Utrecht
ISBN 90-215-3845-8
Opmerking: nadien zijn nog nieuwe herziene drukken van Groente & Fruit Encyclopedie verschenen. Deze herziene drukken hebben een ander ISBN-nummer.

Voor de teelt van bijzondere tomaten en de beschrijving van diverse niet gangbare tomatenrassen is het onderstaande boek aan te bevelen. De foto’s in het boek zijn prachtig. In het boek zijn ook diverse recepten opgenomen.
Tomaten op kleur, tomaten op smaak
op avontuur in de tuin en aan tafel
door: Peter Bauwens
© 1999, De Groenboekerij, Kosmos-Z&K Uitgevers, Utrecht/Antwerpen
ISBN 90-215-3397-9
Opmerking: dit boek wordt op dit moment helaas niet meer nieuw uitgegeven. U bent aangewezen op de tweedehands markt.

Uiteraard zijn er nog meer goede boeken verkrijgbaar dan de bovenstaande twee.