Rasbeschrijving meloenen

Pelstar (F1-hybride) *

‘Pelstar’ is een experimenteel F1-hybride ras uit FruitLent, waarvan in 2015 voor het eerst zaden werden geproduceerd. Voor alle FruitLent-meloenenrassen geldt dat deze een goede geschiktheid hebben voor Nederlandse kasteelt en verhoudingsgewijs gemakkelijk zijn in de teelt. Zaden zijn alleen via FruitLent te verkrijgen.

‘Pelstar’ rijpt vroeg. Geeft middelgrote licht gemote ronde tot ovale vruchten. De vruchten hebben in het rijpe stadium een gele schil die is voorzien van weinig netvorming. De schil is behoorlijk stevig, maar wel dun. Hierdoor is het onderliggende vruchtvlees bijna tot op de schil eetbaar. Het vruchtvlees is gemiddeld stevig van structuur, groen van kleur en heeft een zeer goede zoete smaak.

Met de groene kleur van het vruchtvlees waren wij overigens nogal verrast, want op grond van de afstamming van deze F1-hybride had het vruchtvlees eigenlijk oranje van kleur moeten zijn. De wonderen zijn de wereld nog niet uit !

De planten van ‘Pelstar’ groeien krachtig. De vruchtzetting verloopt vrij gemakkelijk. ‘Pelstar’ is resistent tegen echte meeldauw fysio 1.

‘Pelstar’ groeide in 2016 voor het eerst in FruitLent.