Rasbeschrijving meloenen

Pelgalia (F1-hybride) *

‘Pelgalia’ is een experimenteel F1-hybride ras uit FruitLent, waarvan in 2020 voor het eerst zaden werden geproduceerd. Voor alle FruitLent-meloenenrassen geldt dat deze een goede geschiktheid hebben voor Nederlandse kasteelt en verhoudingsgewijs gemakkelijk zijn in de teelt. Zaden zijn alleen via FruitLent te verkrijgen.

Zoals de naam al aangeeft, gaat het om een kruising met een Galia-meloen, waardoor we verwachten dat deze hybride veel eigenschappen met de Galia-meloen gemeen zal hebben, derhalve middelgrote ovale vruchten, gele schil, enige netvorming, redelijk tot goede bewaarbaarheid van de rijpe vruchten, groen vruchtvlees, goede zoete smaak.

We verwachten tamelijk groeikrachtige planten met een gemakkelijke vruchtzetting. De planten van ‘Pelgalia’ zijn resistent tegen echte meeldauw fysio 1.

In een nader te bepalen seizoen (waarschijnlijk 2021) gaan we vaststellen of de bovenstaande voorspellingen juist zijn. Aan de hand van onze ervaringen zullen de bovenstaande gegevens – zo nodig – worden aangepast en zullen ook eigen foto’s worden geplaatst.