Rasbeschrijving tomaten

Pelflesh (F1-hybride) - rode tomaat *

Deze F1-hybride betreft een kruising tussen ‘Dix doigts de Naples’ en ‘Kelloggs Breakfast’. Deze kruising is in 2011 in FruitLent gemaakt en in het groeiseizoen 2012 werd deze voor het eerst getest in de hobbykas van FruitLent.

Geeft stevige middelgrote lichtrood tot rood gekleurde vruchten die rond tot iets langwerpig van vorm zijn. Het blijkt dus dat in deze kruising de vorm van ‘Dix doigts de Naples’ wat overheerst over de vorm van ‘Kelloggs Breakfast’. Het gemiddeld vruchtgewicht bedraagt circa 85 gram (de grootste vruchten wegen circa 135 gram). De vlezige vruchten hebben een dikke vruchtwand en zijn redelijk van smaak.

De eerste vruchten van ‘Pelflesh’ rijpen middelvroeg: in 2012 waren in de hobbykas 66 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht.

De productieve planten hebben een middelsterke groeikracht en groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De bladeren zijn relatief kort en stevig en geven de plant een overzichtelijk uiterlijk. De bladeren zitten echter relatief dicht op elkaar, waardoor het uitdunnen van enkele bladeren is aan te bevelen.