Rasbeschrijving meloenen

Pelfirst (F1-hybride) *

‘Pelfirst’ is een experimenteel F1-hybride ras uit FruitLent, waarvan in 2015 voor het eerst zaden werden geproduceerd. Het ras wordt in 2016 voor het eerst getest. Voor alle FruitLent-meloenenrassen geldt dat deze een goede geschiktheid hebben voor Nederlandse kasteelt en verhoudingsgewijs gemakkelijk zijn in de teelt. Zaden zijn alleen via FruitLent te verkrijgen.

‘Pelfirst’ rijpt vroeg tot zeer vroeg. Geeft kleine tot middelgrote licht gemote ovale vruchten (tot maximaal 1 kg zwaar). De vruchten hebben in het rijpe stadium een groengele schil die is voorzien van flinke netvorming. De schil is behoorlijk stevig, maar wel dun. Hierdoor is het onderliggende vruchtvlees bijna tot op de schil eetbaar. Het vruchtvlees is zacht van structuur, groen van kleur en heeft een zeer goede zoete smaak.

Door de stevige schil hebben de rijpe vruchten een redelijke bewaarbaarheid, echter het vruchtvlees kan bij langere bewaring te zacht worden.

De planten van ‘Pelfirst’ groeien krachtig. De vruchtzetting verloopt vrij gemakkelijk. ‘Pelfirst’ is resistent tegen echte meeldauw fysio 1.