Rasbeschrijving meloenen

Peldor (F1-hybride) *

Dit is een F1-hybride ras welke in FruitLent werd ontwikkeld. Alle FruitLent-meloenenrassen hebben een goede geschiktheid voor Nederlandse kasteelt en zijn verhoudingsgewijs gemakkelijk in de teelt. Zaden van ‘Peldor’ waren alleen via FruitLent te verkrijgen, maar worden op dit moment niet meer geproduceerd.

‘Peldor’ rijpt tamelijk vroeg en geeft vrij kleine ronde tot ovale vruchten (circa 0,75 kg) die bij rijping verkleuren van grijsgroen naar donkergeel. De vruchten zijn licht gemoot en vormen weinig tot geen net op de schil. Rijpe vruchten geuren tamelijk sterk. Het vruchtvlees is vrij stevig, oranje van kleur en smaakt prima, zonder overheersende aroma’s. Bij het doorsnijden van de vruchten is de oranje kleur van het vruchtvlees scherp begrensd met een vrij dikke groene rand onder de schil. Dit is op één van de onderstaande foto’s goed zichtbaar.

De planten hebben een middelsterke groeikracht en de vruchtzetting verloopt gemakkelijk. ‘Peldor’ is resistent tegen echte meeldauw fysio 1.

‘Peldor’ groeide in 2007 voor het eerst in FruitLent.