Rasbeschrijving tomaten

Pelbrown (F1-hybride) - bruine cocktailtomaat *

Deze F1-hybride betreft een kruising tussen ‘Green Zebra’ en ‘Black Cherry’. Deze kruising is in 2006 in FruitLent gemaakt en in het groeiseizoen 2007 werd deze voor het eerst getest in de hobbykas van FruitLent. Met ingang van 2008 zijn zaden verspreid naar enkele andere tomatenhobbyisten. Eén van deze tomatenhobbyisten heeft ook de F2-generatie uitgezaaid, binnen welke generatie (volgens verwachting) een enorme variatie aan vruchtgrootte, kleuren en wel/geen gestreeptheid tevoorschijn kwam.

De middelgrote ronde roodbruine vruchten hebben het formaat van een grove coctailtomaat en hangen aan grote trossen aan de plant. De vruchten hebben bij volledige rijpheid een zachte structuur en smaken goed.

De planten groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De planten groeien sterk met een redelijke gewasopbouw en een goede productiviteit. De planten hebben de neiging om wat extra dieven te vormen, zoals op plaatsen waar al eerder dieven hebben gezeten en/of op de trossen, doch deze eigenschap is gelukkig niet erg nadrukkelijk aanwezig.