Rasbeschrijving tomaten

Pel 2012.02 (F1-hybride) - blauwe (paarse) tomaat *

Deze F1-hybride betreft een kruising tussen ‘Gogoshari Striped’ en ‘OSU Blue’. Deze kruising is in 2012 in FruitLent gemaakt en in het groeiseizoen 2013 werd deze voor het eerst getest in de hobbykas van FruitLent.

De hybride van de bovenstaande twee rassen blijkt grofronde vruchten te geven van middelgroot formaat. Het rood gekleurde vruchtvlees is stevig en heeft een goede smaak. De vruchten die aan de zon zijn blootgesteld, hebben aan de buitenzijde een duidelijke paarse verkleuring. Deze verkleuring is echter minder intens dan die van kruisingsouder ‘OSU Blue’. Van de andere kruisingsouder ‘Gogoshari Striped’ erfde deze hybride enige mate van gestreeptheid van de vruchten; de vruchten hebben in het rijpe stadium aan de onderzijde namelijk een rode kleur met oranje streepjes. Zie één van de bijgevoegde foto’s. De strepen zijn echter minder intens dan bij ‘Gogoshari Striped’.

De eerste vruchten van ‘Pel 2012.02’ rijpen middentijds: in 2013 waren in de hobbykas 76 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht.

De planten zijn productief en hebben een middelsterke groeikracht en groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De planten groeien beheerst en hebben geen last van overmatige diefvorming.