Rasbeschrijving courgettes

Papaya Pear (F1-hybride) - geel

Dit F1-hybride ras is ontwikkeld door Petoseeds (Seminis) in de Verenigde Staten. Het ras was aanvankelijk bekend onder kwekersnummer ‘PX 4718347’ en kwam in 2001op de markt. Het ras behoort net als de overige courgettes tot de soort Cucurbita pepo.

Dit ras geeft peervormige felgeel gekleurde vruchten, die door deze combinatie een heel bijzonder uiterlijk hebben. Ze moeten worden geoogst wanneer ze 8 à 9 cm lang en 7 cm in doorsnede zijn. In dit stadium wegen de vruchten rond de 170 gram per stuk. De smaak is prima en de vruchten worden niet zo snel voos. De vruchten kunnen net als andere courgette’s in stukken worden gesneden, maar zijn door hun bijzondere vorm ook geschikt voor uithollen en vullen. Kleinere exemplaren kunnen zelfs in zijn geheel worden meegekookt.

De planten groeien struikvormig met een open groeiwijze en geven erg veel vrouwelijke bloemen, waardoor ze erg productief zijn. De planten geven al vroeg in het seizoen de eerste vruchten.

In het jaar 2003 won dit ras een award in de “All-American Selections” (AAS). De winnende varieteiten worden daarbij aangewezen door een netwerk van onafhankelijke juryleden die de prestaties nieuwe rassen in de tuin beoordelen.