Rasbeschrijving kiwi's

Meyer's Male

‘Meyer’s Male’ is een mannelijk ras welke behoort tot de soort Actinidia chinensis.

Deze is afkomstig van de bekende Belgische Actinidia-verzamelaar Christian de Kezel, die deze op zijn beurt heeft verkregen van Roger Meyer († 22 november 2015), een bekende fruitverzamelaar uit het zuiden van Californië (USA).

We hopen dat ‘Meyer’s Male’ geschikt zal blijken te zijn voor de bestuiving van de vrouwelijke ‘Soreli’ en/of ‘Hong Yang’ (alhoewel we op voorhand verwachten dat de laatstgenoemde waarschijnlijk te vroeg bloeit).

Sinds maart 2022 is een plant van ‘Meyer’s Male’ in FruitLent aanwezig. Deze  is vlak daarna op de definitieve plek uitgeplant. Daarna ging er echter wat mis: na een onverwacht strenge nachtvorst bleek dat de plant geheel dood is gevroren. De oorzaak lag waarschijnlijk aan het feit dat de plant was al enigszins was uitgelopen toen we hem ontvingen en daardoor te vatbaar was voor een strenge nachtvorst. We hebben een poos gewacht of de plant opnieuw zou uitlopen, maar dat was helaas niet het geval. Daardoor is dit ras maar kortstondig in FruitLent aanwezig geweest.