Rasbeschrijving tomaten

Lime Green Salad - groene struiktomaat

Dit ras met de aanvankelijke aanduiding ‘Green Elf’ werd geselecteerd door veredelaar Tom Wagner van Tater Mater Seeds (Everett, Washington, Verenigde Staten). De introductie vond echter plaats via een zekere Tim Peters, die zaden van Tom Wagner had gekregen, en die vervolgens in de jaren ’80 zaden van deze selectie had opgenomen op de zadenlijst van zijn Peters’ Seed Research (PSR). Op de zadenlijst noemde hij hem ‘Lime Green Salad’, aangezien hij zich niet realiseerde dat Tom Wagner het ras al een andere naam had gegeven.

De vlakronde vruchten zijn in het rijpe stadium groen tot geelgroen van kleur, terwijl het vruchtvlees lichtgroen blijft. De vruchten zijn 3-hokkig tot meerhokkig en zijn onderling nogal verschillend qua grootte; ze kunnen variëren van 40 tot wel 150 gram zwaar. De vruchten hebben een goede intense smaak, zoals bij veel groene tomaten het geval is.

De planten van dit ras groeien als een struiktomaat en behoeven dus niet te worden gediefd. De plant groeit vrij compact en maakt enkele opstaande niet doorgroeiende scheuten en kan uiteindelijk zo’n 60 tot 80 cm hoog worden.