Rasbeschrijving paprika's

Krypton (F1-hybride)

Kleurt van wit naar geel.

Dit ras F1-hybride ras is ontwikkeld door Enza Zaden in Enkhuizen. Voor zover ons bekend, worden zaden van dit F1-hybride ras niet meer geproduceerd.

‘Krypton’ is resistent tegen Tm,0 (tabaksmozaïekvisrus).

‘Krypton’ is een zeer productief ras met wit gekleurde geblokte vruchten die in het rijpe stadium geel kleuren. Het ras is echter speciaal bedoeld om in het onrijpe stadium te worden geoogst. De witte vruchten steken prachtig af bij een palet met andere kleuren paprika’s.

Omdat de vruchten in principe dus in het onrijpe stadium worden geoogst, smaken de vruchten net als groene paprika’s wat bitterder dan vruchten die in het rijpe stadium worden geoogst. De smaak van een witte paprika laat zich dus het beste vergelijken met de smaak van een groene, waarbij echter moet worden opgemerkt dat een groene over het algemeen net iets meer smaak heeft dan een witte.

‘Krypton’ heeft net als andere witte paprika’s planten met lichtgroene bladeren en is redelijk groeikrachtig. Geschikt voor de teelt in onverwarmde hobbykassen. Buiten op zonnige beschutte plaatsen wil ‘Krypton’ het ook goed doen.