Rasbeschrijving paprika's

Karamel

Kleurt van groen naar bruin.

De exacte herkomst van dit ras is ons niet bekend. Wij hebben de zaden van de specialiteitenkwekerij Deaflora in Werder (oost-Duitsland) verkregen en ontvingen tegelijktijdig zaden van de bruine rassen ‘Karamel’ en ‘Kornet’. Wij konden echter geen verschil tussen beide rassen ontdekken en hebben besloten om deze alleen onder de naam ‘Karamel’ te publiceren, omdat de vruchten die aan de planten groeiden het meeste leken op de beschrijving die hoorde bij ‘Karamel’.

Geeft zeer fraaie dikwandige vruchten die in het onrijpe stadium groen en in het rijpe stadium bruin van kleur zijn. De vruchten zijn langwerpig geblokt met een iets conische vorm. De vruchten hebben een lengte van 10 à 12 cm en een breedte (aan de schouders) van 6 à 8 cm.

In het bruine stadium verkleuren de vruchten zowel intern en extern volledig bruin, waardoor ze dan door en door bruin van kleur zijn. Zoals alle bruine paprika’s schitterend om te zien !

In het bruine stadium heeft het sappige dikwandige vruchtvlees een zoete smaak.

Dit ras heeft enorm groeikrachtige planten met lange internodiën. De planten groeien goed door en zetten regelmatig nieuwe vruchten, zodat de takken over de volledige lengte zijn bezet met vruchten. De zeer sterke groeikracht maakt de planten zeer geschikt om te telen in een onverwarmde (hobby)kas. Door de sterke groeikracht verwachten we dat buitenteelt ook goede kans van slagen maakt.