Rasbeschrijving peper

Joe's Long Cayenne

Hete peper met heetheid 15.000 tot 25.000 SCU.

Door kruisingen ontstaan in Calabrië (Italië). Het ras circuleerde vervolgens in het circuit van Italiaans-Canadese hobbytuinders in Toronto. Zaden werden van daar uit naar Joe Sestito (Troy, New York) verzonden. Introductie bij het grote publiek vond in 1996 plaats via de SSE door Dr. Carolyn Male.

Dit ras van het type “Spaanse peper” heeft zeer lange vruchten die van groen naar rood kleuren.

Van dit ras wordt beweerd dat deze de langste vruchten heeft van allemaal. De vruchten zijn ongeveer 1,5 à 2 cm dik, maar worden met gemak 25 cm lang. Uitschieters tot 30 à 35 cm zijn echter ook geen uitzondering.

De vruchten zijn zowel in het groene als in het rode stadium te gebruiken en in beide gevallen heet van smaak. In het rode stadium zijn ze nog iets heter dan in het groene stadium en bereiken dan op de bekende Scoville-schaal een score van 15.000 à 25.000 Scoville-units. Dit is redelijk heet (al valt dit nog in het niet bij sommige extreme pepers die op de markt zijn). De dunwandige pepers zijn gemakkelijk te drogen.

De planten zijn uitermate groeikrachtig en dragen zeer rijk.