Rasbeschrijving tomaten

Indigo Cherry Drops - blauwe (paarse) cocktailtomaat

Ontwikkeld door het team van Professor Dr. Jim Myers aan de Oregon State University (Corvallis, Oregon, USA)  en geïntroduceerd omstreeks 2014.

Het ras ‘Indigo Cherry Drops’ is één van de nieuwigheden, waarmee wordt getracht het assortiment met blauwe tomatenrassen verder uit te breiden.
Lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis van blauwe tomaten.

In dit geval gaat het om een cherrytomaat  met een rode basiskleur, waarbij de schil van de vruchtjes is voorzien van paarse verkleuring. De vruchten zijn met hun vruchtgewicht van 25 tot 35 gram (2½ à 3 cm doorsnede) te groot voor een cherrytomaat, waardoor het eigenlijk meer een cocktailtomaat is. Productie en smaak zijn sterk verbeterd ten opzicht van de eerste blauwe rassen. Naar onze mening is de smaak prima, mits je deze vergelijkt met een gewone tomaat (niet met een cherrytomaat).

‘Indigo Cherry Drops’ is een ras waarvan de eerste vruchtjes al vroeg rijpen: in 2019 /2020 waren in de hobbykas slechts 57 / 46 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht. Rijpe vruchten zitten vrij los aan de steeltjes.

Aan de hand van ervaringen in FruitLent, hebben we de indruk gekregen dat ‘Indigo Cherry Drops’ resistent is tegen de bladvlekkenziekte (Cladosporium fulvum), aangezien de plant in 2019 in onze hobbykas niet door deze ziekte werd aangetast, terwijl naburige planten deze ziekte wel hadden.

De planten hebben een krachtige groei met een losse overzichtelijke opbouw en groeien als een stamtomaat, zodat de dieven moeten worden weggenomen. De planten vormen niet overmatig veel dieven en groeien dus netjes.