Rasbeschrijving tomaten

Green Zebra - geel-groen gestreepte tomaat

Dit bijzondere ras werd in 1983 geïntroduceerd door de veredelaar Tom Wagner van Tater Mater Seeds (Everett, Washington, Verenigde Staten). Het ras werd ontwikkeld uit een complex kruisings- en selectieprogramma, waarbij werd gestart met vier verschillende rassen (waaronder de ‘Evergreen’ voor de groene kleur).

‘Green Zebra’ geeft zeer bijzondere vruchten: onrijp lichtgroen met donkergroene strepen en rijp geel met groene strepen.

Ook bij volledige rijpheid blijft het zachte vruchtvlees prachtig heldergroen van kleur en heeft dan een heel goede friszure smaak. Door deze friszure smaak, is het smaakprofiel wat anders dan van veel andere rassen. De vruchten zijn vrij grof en hebben een gemiddeld gewicht van circa 115 gram. Ze scheuren vrij gemakkelijk. De eerste vruchten rijpen vrij laat.

De planten groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De planten groeien sterk met een redelijke gewasopbouw en een goede productiviteit. De planten hebben de neiging om wat extra dieven te vormen, zoals op plaatsen waar al eerder dieven hebben gezeten en/of op de trossen, doch deze eigenschap is gelukkig niet erg nadrukkelijk aanwezig.

Eén van de favorieten in FruitLent vanwege het zeer bijzondere uiterlijk (en innerlijk), gecombineerd met de zeer goede smaak.