Rasbeschrijving tomaten

Green Doctors Frosted - groene cherrytomaat

Dit ras is een mutatie van ‘Green Doctors’ die onafhankelijk van elkaar in 2009 werd gevonden door Jeff Casey in Audrie (Alberta, Canada) en door Neil Lockhart in Oblong (Illinois, USA).

Het gaat om een mutant van ‘Green Doctors’ waarbij de epidermis (vruchthuid) een witte kleur heeft. Hierdoor zien de vruchtjes er uit alsof ze bevroren zijn, vandaar de naamgeving. Voor het overige is deze identiek aan de originele ‘Green Doctors’, hetgeen betekent dat de vruchtjes in het rijpe stadium van binnen groen van kleur zijn.

Door de witte vruchthuid verkrijgt ‘Green Doctors Frosted’ in het rijpe stadium niet de geelgroene kleur die veel andere groene rassen in het rijpe stadium kenmerkt, maar blijkt deze er wat meer uit zien alsof ze nog onrijp zijn. Doordat de vruchtjes in het rijpe stadium er “groener” uit zien dan de originele ‘Green Doctors’, vinden we deze mutant te verkiezen boven het origineel.

De vruchtjes hebben dezelfde goede smaak als van de originele ‘Green Doctors’. Zie voor de verdere kenmerken ook de beschrijving van ‘Green Doctors’.

De eerste vruchtjes van ‘Green Doctors Frosted’ rijpen tamelijk vroeg tot middentijds: in 2013 / 2019 / 2020 waren in de hobbykas 77 / 62 /55 dagen nodig tussen uitplanten en het eerste rijpe vruchtje.