Rasbeschrijving tomaten

Golden Sweet (F1-hybride) - gele cherrytomaat

Dit F1-hybride ras is ontwikkeld door Known-You Seed Co. LTD. in Taiwan.

Geeft een goede productie van pruimvormige goudgele cherrytomaatjes die aan lange trossen aan de plant hangen. De stevige vruchtjes zijn ongeveer 2½ cm lang en gemiddeld circa 12 – 17 gram zwaar en zijn niet overdreven gevoelig voor scheuren. Met dit vruchtgewicht hebben ze het ideale formaat voor een cherrytomaat. Het knapperige vruchtvlees heeft een goede smaak.

De eerste vruchtjes van ‘Golden Sweet’ rijpen vroeg: in 2015 / 2019 waren in de hobbykas 57 / 54 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht.

‘Golden Sweet’ is volgens Known-You Seeds resistent tegen:
– Fusarium-vaatziekte (Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici, fysio 1);
– gemiddelde resistentie tegen wortelknobbelaaltjes (Meloidogyne arenariaMeloidogyne incognita en Meloidogyne javanica).

Volgens enkele bronnen op internet, zou ‘Golden Sweet’ tevens resistent zijn tegen de aardappelziekte (Phytophthora infestans). Mogelijk dat dit juist kan zijn voor bepaalde Phytophthora infestans-isolaten, maar in een in de USA uitgevoerde test met het US-23 isolaat, toonde ‘Golden Sweet’ geen resistentie tegen dit isolaat.

De productieve planten hebben een krachtige groei en groeien als een stamtomaat, zodat de dieven moeten worden weggenomen. Er worden niet extreem veel dieven gevormd, zoals bij bepaalde cherrytomaten soms het geval kan zijn.