Rasbeschrijving paprika's

Flavorburst (F1-hybride)

Kleurt van lichtgroen naar geel.

Dit F1-hybride ras geeft middelgrote langwerpig geblokte vruchten, welke in het onrijpe stadium lichtgroen van kleur zijn; dit is de vrij zeldzame tussenkleur van groen en wit. In het rijpe stadium kleuren de vruchten geel tot donkergeel. De vruchten zijn meestal 3-lobbig (soms 4-lobbig) en worden circa 12,5 cm lang en 10 cm breed. De rijpe kleur wordt relatief vroeg bereikt.

Zoals de naam al doet vermoeden, staat het ras bekend om de zeer goede smaak die in het rijpe stadium wordt bereikt. Van diverse hobbytuinders over de gehele wereld komen echter verschillende recenties van dit ras. Sommige recenties bevestigen de zeer goede smaak, andere recenties hebben het over relatief dunwandige vruchten die qua smaak helemaal niet zouden exelleren ten opzichte van andere rassen. Mogelijk dat het ras dus anders reageert op locale omstandigheden.

Door al deze verschillende recenties hebben wij de rijpe vruchten van ‘Flavorburst’ extra zorgvuldig beoordeeld. Wij komen tot de conclusie dat de waarheid ergens in het midden ligt: de vruchten hebben wanden van gemiddelde dikte en de smaak van de rijpe vruchten is goed, doch steekt niet boven andere rassen uit (zoals de naam zou doen vermoeden). Dit neemt niet weg dat we het een geschikt ras vinden omdat de vruchten een mooie vorm hebben, in het onrijpe stadium een fraaie lichte appelgroene kleur hebben, de vruchten het rijpe stadium vroeg bereiken en deze aan productieve overzichtelijk opgebouwde goed groeiende planten hangen.