Rasbeschrijving Siberische mini-kiwi 

Dr. Szymanowski

Dit ras zou afkomstig zijn uit Polen. Het zou gaan om een vrouwelijk ras met enige tweeslachtige kenmerken, waardoor deze zichzelf zou kunnen bestuiven. In hoeverre dit juist is, is niet met zekerheid te zeggen: veelal wordt dergelijke informatie immers (via internet) overgeschreven uit één bron en gaat het vervolgens een eigen leven leiden.

De planten hebben enige witte / roze bladverkleuring. De bloemen van ‘Dr. Szymanowski’ lijken op die van een zuiver vrouwelijk ras. De kleine donkergroene vruchtjes hebben een goede smaak.

In FruitLent is sinds het voorjaar van 2012 een plant van ‘Dr. Szymanowski’ aanwezig. Deze stond aanvankelijk in een pot teneinde op een definitieve plaats te worden uitgeplant. Uitplanten heeft echter nooit plaatsgevonden, omdat we de pergola, waar de Siberische mini-kiwi’s tegenaan moesten komen te staan, nooit is gebouwd. Daarom hebben we langzamerhand weer afscheid genomen van alle planten van de Siberische mini-kiwi, waaronder ook die van dit ras. Daardoor is dit ras niet langer in FruitLent aanwezig.