Rasbeschrijving tomaten

Dr. Carolyn - gele cherrytomaat

Dit ras is ontstaan als een mutant van ‘Galina’s Yellow’ (ook wel: ‘Galina’s Cherry’) en is door Steve Draper genoemd naar Dr. Carolyn Male, die voor het eerst zaden van dit ras aanbood.

De ronde vruchtjes hebben een doorsnede van zo’n 2½ cm (gemiddeld 15 à 20 gram) en krijgen volgens de diverse beschrijvingen een ivoorwitte tot lichtgele kleur. In onze hobbykas blijken ze toch meer geel dan wit van kleur te worden. De smaak is goed, doch we vinden het vruchtvlees in FruitLent wat meliger, waardoor ‘Dr. Carolyn’ naar onze mening niet de kwaliteit haalt die bij een cherrytomaat hoort.

De eerste vruchten van ‘Dr. Carolyn’ rijpen al vroeg: in 2012 waren in de hobbykas slechts 58 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht.

De planten zijn redelijk productief en groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De planten hebben soms de neiging om extra dieven te vormen, zoals op plaatsen waar al eerder dieven hebben gezeten en/of op de trossen, doch deze eigenschap is gelukkig niet zodanig overheersend dat de planten onhandelbaar zijn in de teelt.