Rasbeschrijving pawpaw

Davis

Dit ras werd in 1959 in de staat Michigan (Verenigde Staten) in het wild geselecteerd door de heer Corwin Davis. In 1961 werd het ras geïntroduceerd in Bellevue, Michigan.

De grote vruchten hebben een groene huid, geel vruchtvlees en grote zaden. Goede smaak. Gekoeld goed bewaarbaar. Niet zelfbestuivend.

De boom is in het voorjaar van 2008 in FruitLent geplant als kluitplant, doch vertoonde een slechte hergroei. Daardoor is in het najaar van 2008 een nieuwe boom geplant die als containerplant was opgekweekt. In het voorjaar van 2010 gaf deze boom voor het eerst enkele bloemen en vanaf het voorjaar van 2011 bloeit de boom elk voorjaar rijkelijk. Echter: ondanks handmatige kruisbestuiving valt het niet mee om vruchten aan de boom te krijgen, want de vruchtjes die aanvankelijk lijken te zijn gezet vallen even na de vruchtzetting allemaal weer af. Vanaf 2014 worden er jaarlijks enkele (zeer spaarzame) vruchten gezet, die kunnen worden geoogst. Het valt echter niet mee om enige oogst van betekenis te krijgen.