Rasbeschrijving aubergines

Dancer (F1-hybride)

Dit F1-hybride ras zou ontwikkeld zijn door Shamrock (Salinas, Californië), welk bedrijf inmiddels is overgenomen door Vilmorin & Cie.

‘Dancer’ geeft semi-cylindrische vruchten met een groene kelk. De vruchten zijn middelgroot van formaat, met een lengte van 17 tot 20 cm en een breedte van 7 tot 10 cm. De lengte-breedte verhouding van de vruchten bedraagt ongeveer 2,7.

Bij dit ras is de kleur van de vruchten de meest opvallende factor. Deze kleur is namelijk opvallend egaal lichtroze / lichtpaars !  Vanwege deze opvallende kleur wordt dit ras ook wel aangeduid als “the neon wonder”. Zoals u op de onderstaande foto kunt zien, is dit een goede benaming voor dit ras.

Naast de zeer fraaie kleur van de schil, is het vruchtvlees ook vermeldenswaardig: dit heeft een opvallend witte kleur met een stevige textuur, een milde smaak en wordt niet bitter.

De planten zijn groeikrachtig en productief. De eerste vruchten zijn tamelijk vroeg oogstbaar., waardoor het ras ook redelijk geschikt is voor buitenteelt.