Rasbeschrijving tomaten

Cuor di Bue (origineel) - rode vleestomaat

Dit ras is ook bekend onder zijn letterlijke vertalingen ‘Ossenharttomaat’, ‘Coeur de Boeuf’, ‘Ox Heart’, of voluit op zijn Italiaans ‘Pomodore Cuore di bue’. Het ras heeft waarschijnlijk Italië als herkomstgebied.
Lees hier verder over de verschillende types ‘Coeur de Boeuf’ tomaten.

Geeft hartvormige rode vruchten, soms enigszins onregelmatig van vorm. Het gemiddelde vruchtgewicht bedraagt circa 200 gram. Het vlezige vruchtvlees bevat weinig zaden en heeft een intens rode kleur en een rijke aromatische smaak. Doordat het vruchtvlees wat droger is, is dit ras ook heel geschikt voor pastasauzen en soepen. Ook kunnen de vruchten door de vlezige structuur van het vruchtvlees goed in plakjes worden gesneden voor bijvoorbeeld broodbeleg, salades of tomatencarpaccio.

De planten groeien als een stamtomaat en zijn matig productief.