Rasbeschrijving tomaten

Catania White - cremewitte cherrytomaat

Dit ras wordt onder de code ‘TO 085’ op de markt gebracht door Eminent Seeds in Poeldijk. Het betreft een zaadvast ras, waarvan de zaden oorspronkelijk afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. De originele naam is ons niet bekend.

Het ras geeft cremewit gekleurde ronde cherrytomaten met een diameter van 2 cm en een vruchtgewicht tot 20 gram. De vruchten zijn voor een cherrytomaat aan de grote kant. De cremewitte kleur wordt het best bewaard als de vruchten niet te veel rechtstreeks aan de zon worden blootgesteld, anders verkleuren ze meer geelachtig. De smaak is redelijk, doch haalt niet het niveau van de andere echte cherrytomaat-rassen.

De planten groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De planten zijn niet heel groeikrachtig en vormen de bladeren relatief dicht op elkaar; hierdoor is het aan te bevelen het blad enigszins uit te dunnen. Er worden vrij veel dieven gevormd. De vruchttrossen zijn niet heel groot, zodat (in combinatie met de kleinere vruchten) de productiviteit van de planten slechts matig is.