Rasbeschrijving meloenen

Carosello Spuredda Leccese Scuro

Dit ras behoort tot de groep met de botanische naam Cucumis melo var. adzhur. Deze groep wordt ook wel aangeduid als “meloenkomkommer”, al vormt de adzhur-groep vruchten met een wat minder lange vorm dan van de flexuosis-groep.

Het ras ‘Carosello Spuredda Leccese Scuro’ is een traditioneel ras uit de regio Apulië (Zuid-Italië) en is vernoemd naar de aldaar gelegen stad Lecce. Het wordt aldaar gezien als een echt streekproduct (“prodotto tipici”).

De planten vormen mannelijke en vrouwelijke (geen hermafrodiede) bloemen en vormen na bestuiving van de vrouwelijke bloemen ovale tot iets langwerpige vruchten met een donkergroene kleur. De vorm en grootte van de vruchten kan onderling wat variëren. Stevig compact vruchtvlees. Zoals alle meloenkomkommers, is deze bedoeld om in het onrijpe stadium te gebruiken op een wijze die overeenkomt met komkommers.

Zaden van dit ras zijn wel reeds in de collectie aanwezig, doch dit ras heeft nog niet in FruitLent gegroeid. In een nog nader te bepalen seizoen zal dit ras in FruitLent worden geplant. Daarna zal de beschrijving hierboven zonodig worden aangepast of uitgebreid en zullen ook foto’s worden geplaatst.