Rasbeschrijving tomaten

Black Krim - donker-paarsbruine vleestomaat

Dit oude ras is van origine afkomstig van het schiereiland Krim in het zuiden van Oekraïne (thans Rusland), omgeving Zwarte Zee. Ook bekend onder de originele naam ‘Chernyi Krim’. De naam ‘Noire de Crimee’ is eveneens een synoniem voor ‘Black Krim’ (of mogelijk een selectie uit ‘Black Krim’).

Geeft grote vleestomaten (tot 300 à 400 gram per vrucht) die tijdens de rijping verkleuren naar bruinroodachtig aan de bovenzijde en donkerpaarsachtig aan de onderzijde. De vruchten zijn zeer vlezig, het zachte vruchtvlees heeft een zeer goede volle tomatensmaak. Ook geschikt voor puree. De vruchten zijn gevoelig voor scheuren, met name als ze buiten worden geteeld.

De planten groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De planten groeien middelmatig sterk met een open gewasopbouw en een middelmatige tot redelijke productiviteit. Zoals bij meer vleestomaten gewenst is, is het aan te bevelen om het aantal vruchten per vruchttros al in een vroeg stadium te beperken tot 3 à 4 stuks (zeker indien de groei van de planten te zwak is).

Eén van de favorieten in FruitLent vanwege het bijzondere uiterlijk en de uitmuntende smaak.