Rasbeschrijving tomaten

Berkeley Tie-Dye Pink - groen-roze gestreepte vleestomaat

Ook bekend als ‘Pink Berkeley Tie-Dye’.

Dit ras is verwant aan ‘Berkeley Tie-Dye’. Het zou gaan om een spontane kruising (?) die is ontstaan bij Bradley Gates van Wild Boar Farms (Napa, California, USA). Zaden van dit ras werden voor het eerst in 2008 aangeboden door Gary W. Maness (Greensboro, North Carolina, USA) en door Al Anderson (Troy, Ohio, USA), die beiden zaden hadden ontvangen van Bradley Gates. Inmiddels wordt dit ras ook door diverse reguliere zaadhandels aangeboden.

Het ras geeft middelgrote vleestomaten met een vruchtgewicht van meestal 225 tot 350 gram (uitschieters naar onderen en naar boven van circa 100 tot 400 gram). De vruchten zijn licht geribd en verkrijgen in het rijpe stadium een donkerroze kleur, terwijl de schil is voorzien van groene lengtestrepen. Het vruchtvlees is vlezig en wordt in rijpe toestand zacht van structuur en heeft een zeer goede rijke smaak, met een uitgebalanceerde verhouding tussen zoet en zuur.

De eerste vruchten rijpen vrij laat: in 2014 waren in de hobbykas ongeveer 73 dagen nodig tussen uitplanten en de eerste rijpe vrucht.

De planten van ‘Berkeley Tie-Dye Pink’ zijn redelijk productief en groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen. De planten groeien niet erg krachtig en hebben een wat compactere gewasopbouw.