Basilicumzaden

Het is mogelijk om bij ons zaden te bestellen van enkele basilicumrassen. Hiermee is het voor u mogelijk om in uw eigen tuin of hobbykas basilicum te kweken.

De prijs die we vragen voor de zaden is een vergoeding voor de kosten m.b.t. het oogsten, schonen, verpakken en verzenden van de zaden. De opbrengst wordt ook gebruikt om (een gedeelte van) de kosten te dekken voor de instandhouding, uitbreiding en/of vernieuwing van de collectie van FruitLent.

Klik op de knop hieronder om te zien van welke basilicumrassen wij zaden kunnen leveren

Basilicumzaden zijn diverse jaren bewaarbaar. De zaden die door ons worden verkocht zijn 0 tot 3 jaar oud, zodat we er van uit gaan dat deze in ieder geval in het jaar van aankoop nog kiemkrachtig zijn. Uiteraard streven we naar raszuiverheid. Er kan echter nooit voor worden ingestaan dat de zaden 100% raszuiver zijn (als gevolg van abusievelijke kruisbestuiving en/of door abusievelijke vermenging van zaden), doch we hebben daar in de praktijk gelukkig nog nooit klachten over gehad.

Teelthandleiding:

Indien u onvoldoende vertrouwd bent met de teelt van basilicum, dan raden we u aan om direct na de aankoop van de zaden bij de boekhandel het onderstaande boek (of een ander goed boek) aan te schaffen. U zult dan meer plezier beleven aan uw eigen gekweekte basilicumplanten.

Basilicum
botanisch, praktisch & culinair

door: Peter Bauwens
© 2006, Uitgeverij Terra Lannoo bv, Arnhem
ISBN 90-5897-525-8
Opmerking: dit boek wordt op dit moment helaas niet meer nieuw uitgegeven. U bent aangewezen op de tweedehands markt.