Auberginezaden

Het is mogelijk om bij ons zaden te bestellen van enkele bijzondere auberginerassen. Hiermee is het voor u mogelijk om in uw eigen tuin of hobbykas aubergines te kweken met uitzonderlijke kleuren.

De prijs die we vragen voor de zaden is een vergoeding voor de kosten m.b.t. het oogsten, schonen, verpakken en verzenden van de zaden. De opbrengst wordt ook gebruikt om (een gedeelte van) de kosten te dekken voor de instandhouding, uitbreiding en/of vernieuwing van de collectie van FruitLent.

Klik op de knop hieronder om te zien van welke auberginerassen wij zaden kunnen leveren.

De omschrijving van de rassen is een beknopte weergave van de beschrijvingen die u aantreft op de uitgebreide gewaspagina voor de aubergine. Op die pagina kunt u dus nog diepgaandere informatie nalezen.
Let er echter op dat u alleen zaden kunt bestellen uit het bovenstaande overzicht en derhalve niet van alle overige rassen die op de aubergine-pagina zijn weergegeven !

Teelthandleiding:

Indien u onvoldoende vertrouwd bent met de teelt van aubergine, dan raden we u aan om direct na de aankoop van de zaden bij de boekhandel het onderstaande boek (of een ander goed boek) aan te schaffen. U zult dan meer plezier beleven aan uw eigen gekweekte aubergineplanten.

Het navolgende boek kan als all-round naslagwerk voor de teelt van groenten en fruit worden aanbevolen en mag om die reden bij geen enkele hobbytuinder in de boekenkast ontbreken. De twee Vlaamse auteurs hebben beiden een ruime ervaring en zijn als docent op tuinbouwscholen werkzaam.
Groente & Fruit Encyclopedie
door: Luc Dedeene / Guy de Kinder
© 2004, Kosmos-Z&K Uitgevers B.V., Utrecht
ISBN 90-215-3845-8
Opmerking: nadien zijn nog nieuwe herziene drukken van Groente & Fruit Encyclopedie verschenen. Deze herziene drukken hebben een ander ISBN-nummer.