Extra informatiebox FruitLent

Aanbevolen literatuur voor druiventeelt

Het zou voor ons te ver strekken om voor verkochte druivenstokken als blijvende vraagbaak te gaan fungeren m.b.t. snoei, bemesting en overige teelthandelingen. We raden u daarom sterk aan om meteen bij de aanschaf van de druivenstokken een goed naslagwerk aan te schaffen. U zult dan meer plezier aan uw aangeschafte druivenstokken beleven !

Voor de teelt van druiven kan het onderstaande boek worden aanbevolen. Het boek geeft een goede en complete handleiding met betrekking tot snoei- en geleidingsmethoden, groeifactoren, eventuele ziekten en plagen, oogsten en het maken van wijn.

In dit boek worden ook zeer veel moderne meeldauwresistente druivenrassen beschreven. De beschrijvingen van de wijndruifrassen zien er goed uit, doch de beschrijvingen van veel tafeldruifrassen zijn helaas inaccuraat (voor een accurate beschrijving van tafeldruifrassen raden we u aan gebruik te maken van deze website). Ondanks de geconstateerde onvolkomenheden bij de tafeldruifrassen, is dit beslist één van de beste boeken in zijn soort. Dit boek bevelen we dan ook onvoorwaardelijk aan, indien u serieus werk wilt maken van de druivenstokken in uw tuin:

     Het nieuwe handboek druiven
     door: Fred Lorsheijd
     © 2013, Tirion Uitgevers, Utrecht
     ISBN 978-90-5210-900-8

Opmerking: kennelijk zijn de nieuwe exemplaren bij de boekhandels uitverkocht. Dus op zoek naar een exemplaar op de tweedehands markt, of wachten op een herdruk.

 

Vóór het verschijnen van “Het nieuwe handboek druiven” schreef Fred Lorsheijd reeds enkele andere boeken, die eveneens een waardevol en uitgebreid naslagwerk zijn voor bijvoorbeeld snoei en overige teelthandelingen. De rassenbeschrijvingen in deze boeken zijn inmiddels natuurlijk achterhaald.

     Handboek Druiven
     door: Fred Lorsheijd
     © 2003, Kosmos-Z&K Uitgevers B.V., Utrecht
     ISBN 90-215-3946-2

en:

     Het complete druivenboek
     door: Fred Lorsheijd
     © 1992, Zomer & Keuning Boeken B.V., Ede
     ISBN 90-210-0483-6

Opmerking: deze twee boeken worden op dit moment niet meer uitgegeven. U bent aangewezen op de tweedehands markt.