Extra informatiebox FruitLent 
 

 

Ophelia

 

zoete snackpaprika 'Ophelia' zoete snackpaprika 'Ophelia'


Dit ras is hetzelfde type als de oranje snackpaprika die in de handel wordt gebracht onder de merknaam 'Sweet bite' ®.

De planten van 'Ophelia' zijn niet erg groeikrachtig en hebben lichtgroen gekleurde bladeren. De planten zijn vruchtbaar, waardoor ze helemaal vol hangen met de bekende kleine puntvormige snackpaprika's die van groen naar helderoranje verkleuren. In het oranje stadium hebben ze een heerlijke zoete smaak.

Ook op een zonnige plek buiten doen de planten het goed; ze behoeven dan niet te worden gesnoeid en de struikvormige planten hangen dan in september helemaal vol met de kleine snackpaprika's, waarvan de eerste vruchten omstreeks medio september oranje verkleuren. Vruchten die onvoldoende tijd krijgen om oranje te verkleuren, kunnen natuurlijk groen worden geoogst. Omdat de planten niet erg groeikrachtig zijn, kunnen ze eventueel ook in grote potten worden opgekweekt.

Indien de planten van 'Ophelia' in de hobbykas worden gekweekt, kiezen wij er altijd voor om de planten op één hoofdtak te snoeien, zodat de groeikracht wordt gecompenseerd (andere rassen snoeien we in de kas altijd op twee hoofdtakken). Indien u een oranje snack-paprika wilt met groeikrachtigere planten, kijkt u dan eens naar 'Lunchbox Orange'.

zoete snackpaprika 'Ophelia' zoete snackpaprika 'Ophelia'